روستای سیاهلش؛ از آرزوهای بزرگ تا چالشهای بیپایان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» روستای سیاهلش پایین با وجود برخورداری از سابقهای تاریخی و مردمی پرتلاش، امروز با چالشهایی مواجه است که روند توسعه آن را کند کرد.
به همین منظور، در گفتگویی با دهیار و عضو شورای اسلامی روستای سیاهلش پایین خیابان لیتکوه، به بررسی مهمترین موانع توسعه، مشکلات زیرساختی و دغدغههای روزمره اهالی این منطقه پرداختیم؛ مسائلی که اگرچه شاید در نگاه نخست کوچک بهنظر برسند، اما تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی مردم و روند توسعه این روستا دارند.
دهیاری در خدمت مردم؛ معرفی دهیار روستا
علی تقیزاده، دهیار روستای سیاهلش در گفتگو با خبرنگار بلاغ گفت: به عنوان دهیار و خادم مردم شریف روستای سیاهلش پایین خیابان لیتکوه، در خدمت اهالی محترم هستم و هدف اصلی ما، حل مشکلات و پیشبرد توسعه متوازن در این روستاست.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جانباز سرافراز ۷۰ درصد، حاج قهرمان چاکتن فیروزجایی که در روزهای آغازین سال نو به همرزمان شهید خود پیوست، از ایشان بهعنوان نمادی از ایثار و استقامت مردم این روستا یاد کرد.

روستایی با ریشه تاریخی و جمعیتی پویا
دهیار روستای سیاهلش اظهار داشت: این روستا با قدمتی از سال ۱۳۳۲، در دهستان پایین خیابان لیتکوه واقع شده و از شمال به جاده کلوده – ولیستده، از جنوب به روستای درکاپی، از شرق به تازهآباد نوآباده ورکاده و از غرب به کوکده متصل است.
تقیزاده در پایان خاطرنشان کرد: جمعیت این روستا بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر تخمین زده میشود که در قالب حدود ۳۳۰ خانوار، شامل بومیها و خوشنشینهایی از طوایف مختلف مانند محمدجانی، عمران، فیروزجایی، ملکشاه، بهان، ارجمند و دیگر طایفهها سکونت دارند.
از گذشته تا امروز؛ مسیر تحول روستا
حاج محمدصادق قهرمانی عضو شورای اسلامی محل، درباره شرایط روستا پیش از انقلاب میگوید: پیش از پیروزی انقلاب، مردم روستا از ابتداییترین امکانات محروم بودند. جاده خاکی، خانههای گلی، نبود مسجد، مدرسه یا آب لولهکشی، شرایط زندگی بسیار دشواری را رقم میزد اما به برکت نظام اسلامی، امروز روستای ما از امکانات زیرساختی همچون آب، برق، گاز، تلفن، مدرسه، خانه بهداشت و اجرای طرح هادی برخوردار شده است.
وی افزود: با وجود پیشرفتهای قابل توجه، چالشها و موانعی وجود دارد که توسعه پایدار روستا را تهدید میکند از جمله افزایش جمعیت و ضعف زیرساختها باعث شده مردم در ایام تعطیلات با کمبود شدید آب مواجه شوند. علیرغم حفر چاه توسط دهیاری، تجهیز آن به تعهدات انجامنشده مسئولان گره خورده است.

عضو شورای اسلامی روستای سیاهلش گفت: با وجود اجرای طرح هادی از سال ۱۳۸۸، هنوز مشکل صدور سند برای بسیاری از بومیها پابرجا است. تنها معدود افرادی – عمدتاً غیر بومی – با روشهای میانبُر و بدون همکاری با دهیاری، موفق به اخذ سند شدهاند.
قهرمانی توضیح داد: تعریض جاده، جابجایی تیرهای برق و جدولگذاری با هزینه مردمی انجام شده، اما با گذشت بیش از یک سال از وعده آسفالتریزی، هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
وی یادآور شد: مشکلات ارتباطی و ضعف آنتندهی، یکی دیگر از گلایههای اصلی مردم است که حتی تماسهای ساده نیز با دشواری صورت میگیرد.
عضو شورای اسلامی روستای سیاهلش بیان کرد: جوانان برای ورزش باید مسیرهای طولانی به شهر یا روستاهای همجوار را طی کنند، در حالی که زمین مناسب برای احداث سالن و زمین ورزشی در اختیار روستا قرار دارد.
شرمنده مردم هستیم، چون وعدهها عملی نمیشود
قهرمانی با گلایه از عدم همکاری برخی ادارات، از وضعیت موجود در پاسخگویی به نیازهای مردم ابراز ناراحتی کرد و گفت: متأسفانه در بیشتر مواقع به دلیل انجام نشدن وعدههای مسئولان، ما در برابر مردم شرمنده میشویم.
وی با اشاره به پیگیریهای بینتیجه برای رفع مشکلات زیرساختی در روستا اظهار داشت: مردم تنها جایی که میتوانند مراجعه کنند، دفتر شورا و دهیاری محل است. ما طبق وعدههایی که مسئولان میدهند به مردم قول میدهیم، اما وقتی کارها انجام نمیشود، قول و قرار ما در چشم مردم به دروغ تبدیل میشود و این موضوع ما را بسیار رنج میدهد.

عضو شورای اسلامی روستای سیاهلش پایین خیابان لیتکوه با بیان اینکه مردم روستا همواره در کنار نظام، انقلاب و رهبری ایستادهاند، افزود: ما مردمان خوبی داریم که در تمام سختیها دوشادوش مسئولان و گوش به فرمان ولایت فقیه بودهاند؛ چه در زمان حضرت امام خمینی (ره) و چه امروز در دوران رهبری مقام معظم رهبری. در جنگ، در بحرانهای طبیعی مانند سیل، در دوران کرونا، همیشه مردم پای کار آمدند. در راهپیماییهای ۲۲ بهمن، روز جهانی قدس و دیگر مناسبتها همیشه حاضر بودهاند.
قهرمانی خطاب به مسئولان ادامه داد: از مسئولان محترم تقاضا داریم قدر این مردم را بدانند. در هیچ جای دنیا، مردمی به وفاداری مردم ایران پیدا نمیکنید. ما برای این نظام خون دلها خوردیم، شاه را بیرون کردیم و بیش از ۳۰۰ هزار شهید برای پایداری انقلاب تقدیم کردهایم. حالا که ۴۶ سال از انقلاب گذشته، نباید وضعیت ادارات به این شکل باشد.
وی در پایان تأکید کرد: از مسئولان میخواهیم با همت بیشتر، کار جهادی و دلسوزی برای رفاه این مردم تلاش کنند. دولتی مردمی و خدمتگزار همچون شهید رجایی و شهید رئیسی باید الگوی کار مسئولان باشد.

به گزارش بلاغ؛ جمعیت روستا حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ نفر است و حدود ۳۳۰ خانوار بومی و غیربومی ساکن میباشند که از طایفههای محمدجانی، عمران، فیروزجایی، ملکشاه، بهان، ارجمند و دیگر طایفهها و خوشنشینهایی که طی چند سال اخیر آمدند، زمینها را خریدند و ویلاسازی کردند و در حال رفتوآمد میباشند، تشکیل شده است.
با وجود پیشرفتهای قابل توجه، چالشها و موانعی در این روستا وجود دارد که توسعه پایدار منطقه را تهدید میکند از جمله افزایش جمعیت و ضعف زیرساختها که نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
گزارش: مجید ناییجی
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0