سه برداشت مهم نظامی و اقتصادی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» سید مرتضی رضویان/ پس از یک آتش بس موقت در منطقه غرب آسیا، خاورمیانه بار دیگر رنگ و بوی خون و جنگ گرفته است. رژیم صهیونیستی بار دیگر به غزه حمله کرد و موجب شهادت افراد غیرنظامی و آوارگی مردم این منطقه استراتژیک شد.
موضوعی که نه تنها در عرصه سیاسی بسیار مهم به نظر میرسد، در عرصه اقتصادی نیز بر روی رفتار اقتصادی سرمایهداران و سرمایهگذاران بازارهای مالی دنیا نیز تاثیر میگذارد.
از سوی دیگر، با توجه به اینکه غرب به سرکردگی آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را رهبر مقاومت در منطقه میداند، متصور است که هر گونه رفتارهای سیاسی سرزده از جنبشهای مقاومت در یمن، لبنان، عراق و غیره یا از سوی ایران و یا با مشورت این کشور است، بنابراین ایران را سیبل بسیاری از توهمات سیاسی و اقتصادی خود میکند و در همین راستا، تهدید به جنگ با ایران، تحریمهای متعدد و در مجموع اعمال فشار حداکثری، همواره در دستور کار رهبران جنگطلب و یاوهگوی غربی قرار دارد.
تحریم، جنگ، فشار حداکثری و ادبیات سیاسی اینچنینی، موجب شده تا این تصور پیش بیاید که ایران در یک شرایط جنگی قرار دارد و همین امر، مردم را به سوی تبدیل سرمایههای خود به سرمایههای قابل دسترس و نقدشونده همچون ارز و طلا سوق میدهند که عواقب آن رشد عجیب و نامتعارف قیمت ارز به ویژه دلار و طلای داخلی شده است.
نتیجه این تفکرات جنگی و اعمال فشار حداکثری در میان کمکاریهای صورت گرفته مسئولان اجرایی، بی توجهی به مبانی اقتصاد داخلی، از جمله ارزش پول ملی و توجه به تولید داخلی است، موضوعی که یکی از اصلیترین محورهای پیام نوروزی رهبر انقلاب به مردم و مسئولان کشور در آغاز سال ۱۴۰۴بوده است.
رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود به موضوع بسیار مهم “سرمایهگذاری برای تولید” اشاره کردند که این سه پیام مهم از آن دریافت میشود.
جنگ نخواهد شد
۱- اینکه بسیاری از کشورهای غربی در تلاش هستند تا سایه جنگ بر سر جمهوری اسلامی ایران بماند، دلایل مختلفی دارد که مهمترین آن، اعمال فشارهای اقتصادی به کشورمان با کاهش فروش نفت، بیمیلی کشورهای خارجی برای ادامه همکاریهای مالی با کشور به دلیل تردید در امنیت جمهوری اسلامی ایران و مهمتر از همه اینها، کاهش سرمایهگذاریهای خارجی در کشور است. موضوعی که دقیقا مبنای سخنان رهبر انقلاب در پیام نوروزیشان بوده و به این امر اشاره دارند که اولا؛ دولت و مردم به دنبال سرمایهگذاری در کشور با هدف رونق تولید داخلی باشند و در واقع خواستار “رشد درونی اقتصاد” شدند. ثانیا؛ توجه به تولید داخل است که منجر به اصلاح معیشت مردم میشود و سرمایهگذاری درست را، راه نجات اقتصاد کشور میدانند.
پالسهای مثبت ارزان شدن طلا و ارز
۲- طلا و ارز که رشد غیرقابل باوری در اواخر سال ۱۴۰۳داشتند، به یک سرمایه امن از سوی مردم شناخته میشود و البته در تمام دنیا نیز اینگونه است اما این رشد در جهان، بهصورت یک منطق و دادههای مشخص و قابل تحلیل است که در کشورمان بنا بر نکاتی چون ناکارآمدی مسئولان، تهدیدهای نظامی صورت گرفته از سوی غرب و غیره به یک سرمایهگذاری بدون تحلیل بدل شده است. اینکه رهبر انقلاب، خواستار ورود مردم به سرمایهگذاری در تولید داخلی شدهاند و طلا و ارز را یک سرمایهگذاری مضر میدانند، اینگونه به نظر میرسد که پالسهای مثبت ریزش قیمت طلا و ارز صادر شده است.
اصلاح قوانین مشکلساز و برداشتن موانع از سوی دولت
۳- اینکه رهبر معظم انقلاب به این نکته اشاره میکنند که «بایستی حتما هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزه فراوان، سرمایهگذاری برای تولید را جدی بگیرند و دنبال کنند. کار دولت، فراهم کردن زمینهها است، برداشتن موانع تولید است» پیامهای مهم و فراوانی دارد، نقش دولت به همراه قوه مقننه، اصلاح قوانین مهم بانکی و مالیاتی، ارائه یک سیاست درست ارزی و به ویژه توجه و هوشیاری نسبت به دنیای جدید رمزارزها و ارزهای دیجیتال، برداشتن موانع از سد راه سرمایهگذاران بخش خصوصی، توجه ویژه به مباحث دانش بنیان و اصلاحات اساسی برای جلوگیری از ورود به سرمایهگذاری در اقتصاد غیرمولد است و بسیار مهم ارزیابی میشود.
بنابراین باید گفت که پیام نوروزی رهبر انقلاب، کاملا هوشمندانه و برای رفع موانع اقتصادی حاکم بر جامعه بوده است، جایی که با سرازیر شدن سرمایههای مردم در بخش خصوصی و نه دلالی و واسطهگری در موضوعاتی مانند طلا و دلار و همچنین برداشتن موانع از سوی مسئولان میتوان شاهد یک اقتصاد پویاتر و البته درونگرا بود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0