مدیرکل دامپزشکی مازندران اعلام کرد:

نظارت‌های بهداشتی بر واحدهای بسته‌بندی گوشت

مدیرکل دامپزشکی مازندران بر اهمیت نظارت‌های بهداشتی بر واحدهای قطعه‌بندی و بسته‌بندی گوشت در استان تاکید کرد.

حمزه آقاپور کاظمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از واحد صنعتی بسته‌بندی گوشت چالاکی  در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با اشاره به اینکه صدور مجوز برای این واحدها در دو قالب واحدهای مستقل قطعه‌بندی و بسته‌بندی گوشت و واحدهای وابسته به مراکز عرضه صورت می‌گیرد، گفت: در وهله اول، شرکت‌ها باید زمینی واجد شرایط را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ضوابط استقرار بهداشتی معرفی کنند و پس از آن، نقشه‌ جانمایی تاسیسات بر اساس ضوابط GMP سازمان دامپزشکی از متقاضی مطالبه می‌شود.

وی افزود: پس از صدور پروانه بهداشتی تاسیس و اتمام ساخت و ساز، با بازدید مجدد و بر اساس ساختار انجام شده و شرایط بهداشتی، با اخذ مسئول فنی پروانه مسئول فنی بهداشتی و مجوز بهره‌برداری بهداشتی برای واحدها صادر می‌شود.

فرآیند نظارت از مبدا تا سفره مردم

مدیرکل دامپزشکی مازندران در ادامه توضیحات خود به فرآیند نظارت بر محصولات ورودی و خروجی این واحدها اشاره و اظهار کرد: تمام محصولات ورودی این واحدها با صدور مجوزهای قرنطینه‌ای و بهداشتی از مبدا به واحدها وارد شده و خروج آن نیز با صدور گواهی بهداشتی توسط مسئول فنی بهداشتی و تایید محموله‌های ورودی انجام می‌پذیرد.

آقاپور کاظمی عنوان داشت: همکاران ما در ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها بازدیدهای ادواری از این واحدها را دارند و نظارت عالی نیز توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بر عملکرد مسئول فنی بهداشتی و خود واحد و همین‌طور بررسی گواهی‌های تایید شده توسط اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی صورت می‌گیرد.

تضمین امنیت غذایی و بهداشت عمومی

وی وجود واحدهای قطعه‌بندی و بسته‌بندی را در راستای ایجاد امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه بسیار موثر دانست و گفت: قطعه‌بندی گوشت در اماکن مسکونی و یا سینک ظرفشویی منازل می‌تواند منجر به انتقال آلودگی شود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: این واحدها گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاه‌های صنعتی تامین می‌کنند و با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی نسبت به بسته‌بندی، قطعه‌بندی و یا حتی فرآوری گوشت اقدام می‌کنند.

آقاپور کاظمی تاکید کرد: این گوشت‌ها با رعایت و درج تاریخ، مشخصات و ضوابط تعیین شده توسط سازمان دامپزشکی به مراکز خرده‌فروشی منتقل شده و از آنجا در معرض خرید برای عموم استان قرار می‌گیرد.

توسعه واحدهای قطعه‌بندی و بسته‌بندی و مبارزه با تخلفات

وی در پاسخ به سوال خبرنگار بلاغ درباره تاسیس این واحدها در کنار کشتارگاه‌ها برای تکمیل زنجیره، توضیح داد: ما در خود کشتارگاه‌ها نیز مجوز قطعه‌بندی و بسته‌بندی وابسته به کشتارگاه‌ها را صادر می‌کنیم. با این حال، بر اساس اصل چهل و چهار قانون اساسی، هیچ ممنوعیتی برای صدور مجوز سرمایه‌گذاری در کشور وجود ندارد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: گرچه تکمیل زنجیره با وجود واحد قطعه‌بندی و بسته‌بندی در کنار کشتارگاه فرآیند بسیار خوبی است، اما امروز متقاضیانی داریم که حتی ظرفیت کشتارگاه را دارند، ولی استان ظرفیت محدودی برای صدور مجوز کشتارگاه دارد تا منجر به عدم تراز در بحث ظرفیت کشتار و مباحث اقتصادی نشود.

آقاپور با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های دامپزشکی مازندران در دسترس بودن واحدهای قطعه‌بندی و بسته‌بندی است، خاطرنشان کرد: امروز تقاضا برای واحدهای قطعه‌بندی و بسته‌بندی وابسته به مراکز عرضه بسیار زیاد است و تمام دغدغه ما این است که چه در حوزه مرغ و چه در حوزه گوشت، بتوانیم مرغ را به شکل قطعه‌بندی شده به دست مصرف‌کننده برسانیم تا نیاز نباشد فرد برای تهیه فیله یا ران، یک مرغ کامل را خریداری کند.

وی با تاکید بر اینکه وجود لوگوی سازمان دامپزشکی بر روی بسته‌بندی محصولات، اطمینان لازم را به مصرف‌کنندگان در خصوص رعایت نظارت‌های بهداشتی می‌دهد، عنوان کرد: ما آمادگی دریافت گزارش هرگونه تخلف را چه از طریق سامانه ۱۵۱۲ و چه با مراجعه به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها داریم و با متخلفان در قالب تعزیرات و تهدید علیه بهداشت عمومی برخورد قانونی خواهیم کرد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران در پایان ضمن تشکر از همکاری بسیار خوب مجموعه قاچاق دام استان، از اقدامات موثر در زمینه کنترل قاچاق دام خبر داد که به گفته وی، در مدیریت امنیت غذایی و کنترل قیمت‌ها و مباحث بهداشتی بسیار تاثیرگذار بوده است.

انتهای خبر/