معاون جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با بلاغ خبر داد:

پیش‌بینی تولید ۷۳۰ هزار تن برنج سفید

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود ۷۳۰ هزار تن برنج سفید از مزارع استان استحصال شود.

هادی باقری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با اشاره به شرایط مساعد آبی استان در سال جاری اظهار کرد: امسال حدود ۲۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری این استان زیر کشت برنج رفته که بخش قابل توجهی از آن به ارقام پرمحصول اختصاص دارد.

وی بیان کرد: از مجموع ۲۳۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری، حدود ۵۰ هزار هکتار به ارقام پرمحصول از جمله فجر، ندا و شیرودی اختصاص یافته و مابقی سطح زیر کشت نیز مربوط به ارقام بومی و محلی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ‌گونه گزارشی از خشکی یا تنش آبی در شالیزارهای استان دریافت نشده است.

باقری با بیان اینکه وضعیت عمومی مزارع از منظر رشد و سلامت گیاه مطلوب ارزیابی شده، افزود: بر اساس پایش‌های میدانی و گزارش‌های کارشناسان، شرایط اقلیمی، تأمین آب و همچنین مبارزه با آفات به شکلی مؤثر مدیریت شده و همین امر نوید تولید مطلوب در سال زراعی جاری را می‌دهد.

افزایش سطح کشت دوم و رتون

وی ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد و استقبال کشاورزان، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری ۱۱۰ هزار هکتار از اراضی برنج‌کاری استان به کشت دوم و رتون اختصاص یابد که از این میزان، حدود ۸۰ هزار هکتار برای نشاکاری مجدد و ۳۰ هزار هکتار برای تولید رتون در نظر گرفته شده است.

پیش‌بینی برداشت ۱.۳ میلیون تن شلتوک

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به آمارهای تولید، گفت: برآوردهای اولیه نشان می‌دهد در کشت اول حدود یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری استان برداشت خواهد شد.

باقری خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت تبدیل کارخانه‌های شالیکوبی که به‌طور میانگین ۵۵ درصد است، انتظار می‌رود بیش از ۷۳۰ هزار تن برنج سفید از این میزان شلتوک استحصال شود.

وی با تأکید بر نقش مدیریت منابع آبی، نظارت فنی کارشناسان، و رعایت اصول به‌زراعی توسط کشاورزان، افزود: تجربه موفق امسال در کنترل آفات و بیماری‌ها و نیز تأمین آب مورد نیاز در مراحل مختلف رشد، نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش کیفیت و کمیت محصول برنج خواهد داشت.

آغاز برداشت برنج از هفته سوم تیرماه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین از آغاز فصل برداشت برنج در مازندران خبر داد و گفت: برداشت برنج از هفته سوم تیرماه، یعنی از حدود ۲۰ تا ۲۵ تیرماه در مناطق مختلف استان آغاز خواهد شد و به‌تدریج تا پایان مرداد در دیگر مناطق ادامه خواهد داشت.

باقری در پایان ابراز امیدواری کرد با تداوم مدیریت صحیح منابع و حمایت از کشاورزان، روند افزایشی تولید برنج در استان ادامه‌دار باشد و گامی مؤثر در جهت تأمین امنیت غذایی کشور برداشته شود.

انتهای خبر/